Glassblask – en stolt tradition

Bakom en succé som glassblask ligger givetvis mycket hårt arbete. Här kan du läsa om glassblaskens brokiga och framgångrika historia.

2002

Embryot till det som kom att bli den framgångsrika glassblasken var ett experiment med att kombinera glass och läsk. Det handlade på den här tiden om att läsken (oftast Pommac) hälldes över glassen i en skål eller ett större glas.

2004

Ett par år senare gjordes upptäckten att kombinationen blev bättre om glassen delades upp i mindre bitar.

2005-2006

Under denna period pågick ett ibland närmast dåraktigt, men i backspegeln ack så viktigt, experiment. Det handlade om att finna den perfekta partnern som kunde ta glass/läsk-kombinationen till en ny nivå. Ganska tidigt konstaterades att det måste vara lakrits i någon form. Några minnesvärda experiment innefattade Djungelvrål, Salt sill och lakritsbåtar.

2007

Nu var det dags att inse vikten av att finfördela. I strävan att lättare kunna blanda komponenterna testades för första gången lakritsfudge, främst för att det var så lämpligt att riva. Snart upptäcktes möjligheten att krossa turkisk peppar, vilket var ett mycket viktigt steg mot lösningen.

2008

Efter ett nästan anonymt tips testades för första gången turkisk peppar-essens som en tänkbar kandidat. Detta visade sig omedelbart vara en succé, den tredje komponenten var funnen! För första gången kändes det också naturligt att köra blandningen i en mixer. Glassblasken var född.

2009

Sajten Glassblask lanserades och experimenten med nya smakkombinationer tog fart. Detta arbete hade redan tidigare påbörjats men den riktiga experimentlustan kom först efter att ramarna blivit fastställda.